Canet de Mar

El Casal Aisia neix l’any 2014 a Canet de Mar després que es desvinculi de l’antic Casal Bitxus (creat l’any 2005 des de l’Esplai Bitxus i de la mà de diverses monitores de l’esplai que decideixen emprendre aquesta aventura per oferir un gran servei als infants del poble durant els mesos d’estiu). Fins fa poc, la seu social de l’entitat sempre ha estat el recinte de Vil·la Flora i el bosc adjacent. Ara, però, la base del Casal Aisia és l’Escola Misericòrdia. 

Al Casal Aisia oferim un espai de lleure alternatiu amb la intenció de fer front a l’actual situació de desavantatge social que viuen els infants en una societat adultocentrista, patriarcal i capitalista. Volem crear espais que potenciïn el creixement i el desenvolupament personal i grupal en un entorn que fomenti els aprenentatges de manera natural. Creiem que la millor manera de fer-ho és posant l’infant al centre perquè gaudeixi d’una atenció personalitzada. Conjuntament amb la resta de persones del grup i el joc com a eina educativa, es vol crear un espai de coneixement col·lectiu que enriqueixi el grup i fomenti el creixement personal i social. 

Casal Aisia

El Casal Aisia té un seguit de principis que fomenta i defensa. Aquests són la base de la seva activitat.

L’equip Aisia es compon d’un un grup de monitores formades en l’àmbit del lleure i amb experiència en l’educació alternativa i en valors i la responsabilitat afectiva envers els infants. L’equip funciona en base a l’assemblearisme, cosa que implica que totes les tasques es desenvolupen en conjunt i de manera equitativa. Així doncs, totes les monitores són responsables dels aspectes pedagògics, burocràtics i associatius de l'entitat.

Al Casal Aisia creiem que rebre nous monitors i monitores de pràctiques, a més de donar-nos un suport, ens aporta noves idees, jocs, activitats, dinàmiques i experiències que enriqueixen el nostre casal. També ens permet conèixer diferents maneres de fer i d'estar que ens fan créixer i aprendre com a monitores i com a entitat. Alhora, ens permet compartir i ensenyar la nostra experiència i metodologia a totes aquelles persones interessades en aprendre noves maneres de treballar.

Així doncs, si has fet el curs de monitora recentment i busques un lloc on fer les pràctiques, pots omplir el formulari i explicar-nos què esperes aprendre i aportar en aquest entorn laboral. Nosaltres ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.