Canet de Mar

El Casal Aisia neix l’any 2014 a Canet de Mar després que es desvinculi de l’antic Casal Bitxus (creat l’any 2005 des de l’Esplai Bitxus i de la mà de diverses monitores de l’esplai que decideixen emprendre aquesta aventura per oferir un gran servei als infants del poble durant els mesos d’estiu). Fins fa poc, la seu social de l’entitat sempre ha estat el recinte de Vil·la Flora i el bosc adjacent. Ara, però, la base del Casal Aisia és l’Escola Misericòrdia.

Al Casal Aisia oferim un espai de lleure alternatiu amb la intenció de fer front a l’actual situació de desavantatge social que viuen els infants al viure en una societat adultocentrista, capitalista i patriarcal. Volem crear espais de real potenciació de creixement i desenvolupament personal i grupal en un entorn que fomenti els aprenentatges de manera natural. Creiem que la millor manera de fer-ho es ficant l’infant al centre per tal de gaudir d’una atenció personalitzada a les necessitats de cada persona. Conjuntament amb la resta de persones del grup i el joc com a eina educativa es crearà un espai de coneixement col·lectiu que enriquirà el grup i fomentarà el creixement personal i social.

Casal Aisia

L’equip Aisia està format per un grup de monitores formades en l’àmbit del lleure i amb experiència en l’educació alternativa i la responsabilitat afectiva envers els infants.


L’equip funciona en base a l’assemblearisme, fet que implica que totes les tasques es desenvolupen en conjunt i de manera equitativa. Així doncs, totes les es monitores son responsables dels aspectes pedagògics, burocràtics i associatius de l'entitat.